Experții în deratizare din București ne explică cum să avem o iarnă liniștită și fără dăunători în casele noastre, menținând spațiile curate, apelând la profesioniști atunci când este necesar.
Iarna este sezonul de temut și pentru alte creaturi decât oamenii, când temperatura scade și vânturile răcesc pământul. În timpul iernii, rozătoarele mici care stau adesea în umbră devin mai mult o problemă.
Experții în deratizare din București: șoarecii și șobolanii detestă frigul
Acești dăunători caută un loc unde să locuiască în casa ta. Experții în deratizare din București vorbesc despre motivul pentru care șoarecii și șobolanii detestă frigul de iarnă și caută adăpost în interior.
Fiziologia șobolanilor și șoarecilor este primul pas către înțelegerea comportamentului lor în timpul iernii. Aceste animale ard calorii rapid pentru a-și menține corpul cald, deoarece au o rată metabolică ridicată.
La fel ca orice organism cu sânge cald, ele riscă hipotermie și degerături atunci când temperatura scade. Șoarecii și șobolanii nu pot să recurgă la echipamentul de iarnă, așa cum fac oamenii.
În comparație cu alte animale, blana șobolanilor și a șoarecilor este destul de subțire. Puțina lor izolație îi face deosebit de sensibili la frig. Sunt parțial protejați de temperaturile friguroase de blana lor, dar nu suficient.
Motivele pentru care dăunătorii se refugiază în casele noastre
- Spre deosebire de animalele care hibernează în timpul iernii, șobolanii nu posedă rezerve semnificative de grăsime la care să se retragă atunci când rezervele de hrană sunt scăzute.
Ei trebuie să caute constant hrană pentru a-și susține nivelul de energie, ceea ce este mai greu atunci când pământul este înghețat și există puțină floră, explică experții în deratizare din București.
- Când sunt expuse la frig, extremitățile rozătoarelor, cum ar fi cozile și urechile lor, sunt în pericol de degerătură. Căutarea refugiului în interior ajută la prevenirea acestor răni provocate de frig.
- Șoarecii și șobolanii sunt animale incredibil de adaptabile, care caută mereu un loc cald pentru a-și face cuiburile. Iarna, casele noastre devin instantaneu atractive pentru dăunători.
Locuințele oferă dăunătorilor apă, alimente și protecție împotriva vânătorilor
În comparație cu atmosfera rece și instabilă de afară, casa ta este mai caldă și mai stabilă. În pereții, podul sau spațiile de târât, șobolanii și șoarecii pot găsi un loc mai plăcut pentru a trăi și pentru a se proteja de vreme.
- Unul dintre motivele principale pentru care stau este că există surse de hrană și apă în apropiere, confirmă specialiștii DDD București.
Șoarecii și șobolanii pot ajunge cu ușurință în cămară, la firimiturile de pe podea și chiar și la mâncarea pentru animale de companie, dacă se află în casă.
- Șobolanii sunt protejați de bufnițe, șerpi și mamifere mai mari – prădători naturali care îi pot urmări în sălbăticie – atunci când sunt în interior. Sunt ferite de aceste pericole în casa ta.
La fel ca multe alte specii, șobolanii și șoarecii au un puternic impuls pentru auto-conservare. Ei vin la casele noastre pentru căldură, acoperire și mâncare atunci când se instalează frigul de iarnă.
Putem împiedica aceste rozătoare să intre în casele noastre, fiind conștienți de aversiunea lor față de frig și de motivele din spatele atracției lor pe timp de iarnă pentru mediul uman.
S-ar putea să avem o iarnă liniștită și fără dăunători în casele noastre, prin izolarea punctelor de acces, menținând spațiile curate și apelând la experții în deratizare din București atunci când este necesar.
Experții în deratizare din București acționează pentru ca șobolanii să nu invadeze locuințele
Pe lângă faptul că reprezintă un risc pentru sănătate, șobolanii și șoarecii pot provoca daune materiale și multe pagube în casa ta.
În timpul iernii, țineți cont de următoarele măsuri de precauție recomandate de experții în deratizare din București pentru a ține afară acești oaspeți neplăcuți:
- Pentru a ține șobolanii departe de casă, verificați cu atenție dacă nu există goluri, crăpături și deschideri în pereții locuinței voastre. Apoi, astupați-le cu materiale rezistente.
Locurile obișnuite includ aerisirea de aer condiționat și alte utilități care intră în peretele casei. Nu uitați să căutați puncte de acces în streașină și în gurile de la mansardă.
- Asigurați-vă că hrana pentru animalele de companie este depozitată în siguranță, ștergeți imediat scurgerile și firimiturile și păstrați alimentele în recipiente etanșe.
- Păstrați-vă casa curată în mod regulat pentru a scăpa de orice mirosuri atrăgătoare și posibile locuri de cuibărit. Coșul de gunoi trebuie să fie asigurat, astfel încât șobolanii să nu ajungă la el cu ușurință.
- Trebuie să îndepărtați cât mai multă vegetație din preajma casei. Nu este necesar să lăsați copacii să vă umbrească locuințele.
Vorbește cu profesioniștii DDD București
Pentru o soluție sigură și eficientă privind îndepărtarea rozătoarelor, poate doriți să discutați cu un expert în controlul dăunătorilor.
Experții în deratizare din București vă oferă servicii de prevenire și control al rozătoarelor pentru a vă menține casa liberă de paraziți.
La fel ca multe alte specii, șobolanii și șoarecii au un puternic impuls pentru auto-conservare.
Putem împiedica aceste rozătoare să intre în casele noastre, fiind conștienți de aversiunea lor față de frig și de motivele din spatele atracției lor pe timp de iarnă pentru mediul uman.
Contactați cât mai curând echipa de exterminatori a DDD București pentru a găsi împreună soluțiile potrivite pentru locuința voastră!