Serviciile de dezinfectie pot ajuta unitatea dumneavoastra de asistenta medicala sa previna raspandirea bolilor periculoase si sa mentina un mediu sigur.
Daca operati un spital, un azil de batrani, un centru de ingrijire asistata sau un alt centru de ingrijire cu mai multi ocupanti, alegerea companiei de dezinfectie potrivite este esentiala, la fel si folosirea de substante dezinfectante potrivite.
Aflați cum functioneaza dezinfectia cu substante dezinfectante
O alegere gresita ar putea pune pacientii in pericol si expune operatiunea dvs. la riscuri de raspundere.
Una dintre principalele cauze de risc pentru pacientii si personalul din unitatile sanitare este contractarea unei boli infectioase de la un alt pacient.
Ca atare, multe spitale si alte centre de ingrijire au implementat procese speciale pentru a combate aceste tipuri de infectii.
Serviciile de dezinfectie sunt o astfel de metoda care poate ajuta la impiedicarea pacientilor sa se imbolnaveasca din nou dupa ce parasesc unitatea.
Fie ca este vorba de o clinica privata sau o afacere de alta natura, exista mai multi factori pe care ar trebui sa ii luati in considerare inainte de a angaja orice companie de servicii de dezinfectie.
Ce trebuie sa cautati la o companie de dezinfectie
Atunci cand cautati un furnizor de servicii de dezinfectie DDD+, tineti cont de ce substante dezinfectante utilizeaza și de acesti factori:
- Metoda de dezinfectie – Exista mai multe metode de dezinfectie, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Asigurati-va ca alegeti o metoda care este eficienta in mediul dvs. specific si care satisface nevoile unitatii;
- Frecventa de dezinfectie – Frecventa cu care sunt utilizate substante dezinfectante este un considerent important care poate avea un impact direct asupra bugetului unitatii dumneavoastra;
- Procesul de dezinfectie – Procesul prin care functioneaza efectiv un sistem de dezinfectie poate fi un alt factor decisiv;
- Eficienta dezinfectiei – Acest lucru este deosebit de important daca aveti pacienti cu un sistem imunitar slabit.
Tipuri de servicii de dezinfectie
Dezinfectia este un proces de curatare si dezinfectare care se aplica unei intregi unitati sanitare.
Acest proces poate ajuta unitatile sanitare sa previna raspandirea bolilor infectioase prin eliminarea germenilor si a altor contaminanti in intreaga unitate.
Dezinfectarea suprafetelor specifice cu grad ridicat de atingere, cum ar fi manerele usilor, echipamentele telefonice si informatice sau alte elemente care sunt atinse frecvent, este un alt tip comun de serviciu de dezinfectie.
Acest tip de dezinfectare a suprafetelor este esential pentru a preveni raspandirea germenilor.
Dezinfectarea echipamentelor medicale, cum ar fi cateterele sau alte articole care intra in contact direct cu pacientii, este un alt serviciu de dezinfectie comun.
Este foarte importanta utilizarea corespunzatoare a ustensilelor de dezinfectat. Normele de SSM trebuie respectate indeaproape pentru a asigura siguranta celor din jur.
Importanta serviciilor de dezinfectie
Serviciile de dezinfectie ajuta unitatile sanitare sa combata raspandirea bolilor infectioase. Atunci cand este efectuata corect, dezinfectia poate preveni raspandirea unor boli precum a altor bacterii.
Serviciile de dezinfectie pot ajuta, de asemenea, la prevenirea infectiilor asociate asistentei medicale , care sunt infectii contractate in cadrul unei unitati sanitare. Acestea pot pune viata in pericol si pot fi debilitante, in special in cazul adultilor in varsta cu un sistem imunitar slabit.
Dezinfectia este esentiala pentru a reduce sau elimina riscul de a contracta o infectie in timp ce primesc tratament medical sau viziteaza o unitate de ingrijire.
Cum functioneaza dezinfectia cu substante dezinfectante, raze UV si abur?
Cele mai comune metode de dezinfectie includ dezinfectia chimica cu substante dezinfectante, dezinfectia UV si dezinfectia prin caldura sau abur.
Fiecare metoda utilizeaza procese diferite pentru a distruge germenii si poate fi utilizata pentru diferite suprafete din unitatea dumneavoastra.
Dezinfectia cu substante dezinfectante utilizeaza substante chimice, cum ar fi alcoolul sau peroxidul de hidrogen, pentru a distruge germenii.
Dezinfectia UV utilizeaza lumina ultravioleta pentru a elimina germenii, inclusiv bacteriile, virusii si ciupercile.
Dezinfectia cu caldura sau cu aburi utilizeaza caldura extrema pentru a elimina germenii de pe anumite suprafete, cum ar fi cateterele sau alte echipamente medicale.